XL-Growth

Home

Welkom op mijn website!

Ik hou van complexe uitdagingen en sta graag met mijn voeten in de ‘modder’. Zowel als verander manager als bij het laten groeien van mensen. Als ik hiermee bezig ben, zet mijn brein automatisch een paar tandjes bij. Creatief en tegelijkertijd praktisch.

Mijn verandermanagement kunde kan altijd beter, geen organisatie is hetzelfde, elk project heeft bijzonderheden. Er is altijd iets nieuws te leren of te verbeteren. Leren en implementeren zit in mijn bloed en systeem.

In de afgelopen jaren heb ik vele veranderingen bedacht, geïnitieerd, ontworpen, uitgevoerd en geëvalueerd. Als er één wijsheid voor mij centraal staat is het dat mensen niet zomaar veranderen en dat intrigeert mij enorm. Daarnaast geloof ik dat perfectie niet bestaat en het leren van gebeurtenissen je succes bepaalt.

Wat zijn drijfveren, achterliggende motieven en wat raakt mensen om een aanzet te maken veranderingen te omarmen? Op welke manier bepaalt de cultuur van de organisatie hoe mensen werken en denken? Welke rol heeft leiderschap in de organisatie? Hoe zit het met elkaar vertrouwen, je mening kunnen geven zonder na te denken over mogelijke consequenties, of begrijpen wat er echt toe doet voor de klanten en je inzet daar mede door te laten bepalen?

Daar waar mensen vanuit een meer traditionele organisatie naar nieuwe werkmethoden groeien voel ik me op mijn gemak binnen het werkveld van verandermanagement. Leren staat daarbij centraal. Echter, leren kan pas echt, wanneer de wil om het te leren aanwezig is. Het gaat dus om het (leren) omarmen van de persoonlijke noodzaak voor veranderen.

Ik heb 30+ jaren ervaring binnen internationale en corporate werkomgevingen, zowel in het operationele veld als op hoofdkantoren. Ik heb op strategisch, tactisch en operationeel niveau mijn sporen verdiend. Met de opgedane ervaringen en kennis help ik nu de meer complexe verander vraagstukken op te lossen. Soms aan de ontwerptafel, soms in de uitvoering, vaak gecombineerd.

Altijd op zoek naar de volgende uitdaging!

Je kunt hier met me in contact komen,

XL-Groet
Jan Salomons

Customers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *